top of page
Image by Josh Withers
Wat is nu bio-ethanol?

Bio-ethanol is een natuurlijke brandstof die wordt gewonnen uit suikerrijke gewassen. Door gisting en distillatie krijgt men een stof met ongeveer 96-97% alcohol. Dit wordt gebruikt om een bio-ethanolhaard aan te sturen en de nodige warmte te laten geven.  

Gezien er soms verschil is in de kwaliteit van de bio-ethanol raden wij aan om enkel met het goedgekeurd product te werken. 

Wat met de uitlaat?

Wel, dat is redelijk simpel. Er is namelijk geen uitstoot van as of roet. Enkel CO², waterdamp en warmte komen vrij. En van geur heb je ook geen last. De Planika toestellen werken namelijk met vergassing van de bio-ethanol. Hierdoor ontstaat er altijd een goede verbranding en blijft de geur weg.
In onze toonzaal zullen we je dit met veel plezier demonstreren.

Image by veeterzy
planika brander fla of prime fire
Hoe afwerken?

Door het ontbreken van een rookkanaal en beperkte inbouwmaten zijn deze toestellen makkelijk om mee te werken. Ze zijn uitermate geschikt om in te bouwen in een kast of haardmeubel.
Het aanvullen van de bio-ethanol is trouwens ook zeer eenvoudig. Dit gebeurt via de bovenkant van het toestel en met een automatische pomp. 2 minuutjes later ben je klaar om terug enkele uren te branden. 

Planika voordelen

De haarden van Planika bieden een mooie diversiteit aan in toestellen. Er bestaan instapmodellen met een beperkte inhoud en eenvoudige bediening. Daarnaast zijn er ook toestellen aan met domotica koppeling, 6 brandstanden en met een grote voorraadtank van 25L.
Op alle toestellen is trouwens ook een CO melder ingebouwd voor uw veiligheid. 
We gaan trouwens van 70cm tot 2m. breed!

planika brander fla of prime fire
bottom of page