top of page
elektrische haard amantii ingebouwd in kast
Makkelijke integratie

Een elektrische haard installeren is een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en een plek om de haard te plaatsen. Geen gedoe met rookkanalen of gasleidingen. Bovendien zijn elektrische haarden veilig in gebruik.
Voor sommige modellen is het mogelijk om een opening te laten in een kast, bij andere zal het nadien afgewerkt moeten worden

Veelzijdig in ontwerp

Met elektrische haard zal je zowel toestellen vinden met frontaal, zijglas en 3 zijdig glas. Vele toestellen zijn vaak ook in verschillende afmetingen beschikbaar waardoor je deze makkelijk kan integreren in je haardconcept. Voor de invulling van de haard zijn er meestal ook verschillende mogelijkheden. De meeste zijn standaard met hout, maar er zijn er ook mogelijk met stenen. 

elektrische haard british fire hoekomdel in schouwmantel
vlammen van faber e matrix haard
Welke vlammen? 

De meeste toestellen werken met een vorm van projectie of een vlammenbeeld die afgespeeld wordt op een scherm. Er zijn ook toestellen die werken met verdamping van water. Met de juiste belichting hierbij bekom je dan een echt 3D effect van de vlammen. Dit zijn de toestellen van Faber die hiervoor voornamelijk gekend zijn. 

Hou er rekening mee dat de verwarmfunctie van deze toestellen beperkt is en voornamelijk bedoeld voor goed geisoleerde woningen

bottom of page