top of page
Image by he gong
Warmte is overal

Met de pellet CV systemen kan je de volledige woning verwarmen. Dus zowel boven als beneden, met centrale verwarming of met vloerverwarming. Het toestel kan zelfs verwarming voorzien om mee te douchen. Het ideale toestel dus als je wil afstappen van de fossiele brandstoffen. 

Buffervat nodig?

Het kan zonder, maar we raden ten stelligste aan om een buffervat te gebruiken. Het zorgt niet alleen voor minder verbruik, het zorgt ook voor een constante in de warmte. Zonder buffervat start het toestel telkens op bij een warmtevraag. Dit houdt in dat er telkens wat warmteverlies is en dat er ook tijd nodig is om opnieuw warmte te produceren.

buffervat
pelletketel en brander voor cv pellet toepassing
Als ketel of kachel?

Als ketel zijn er veel mogelijkheden. Ze kunnen beschikken over automatische reiniging en extra opslag. Zo kan bijvoorbeeld de ketel langer autonoom werken. 
Als kachel staat het toestel in de woonkamer. Hier kunnen er geen extra's aan toegevoegd worden maar er kan dan wel genoten worden van de vlammenspel.

Ook met zonneboiler

Het systeem gaat ideaal samen met een zonneboiler. Het systeem levert in de zomer voldoende warmte voor het dagelijks sanitair verbruik. Zo hoef je natuurlijk geen pellets te verbruiken. Zijn er toch enkele dagen zonder zon, geen probleem, de ketel kan automatisch overnemen. 
Ook kan de zonneboiler mee geïntegreerd worden in het buffervat. Hierbij bespaar je zowel kosten als plaats in de stookruimte.

aansluitschema zonneboiler
Image by Kaleidico
Ervaring troef

Al doende leert men... Wel, Dieter kan je het perfecte advies geven. Hij heeft namelijk zelf een pelletketel staan met een zonneboiler. Dat maakt van hem de ervaringsdeskundige. Zo kan hij ook passend advies geven voor de verwarming in uw woning.

bottom of page