top of page
saey inbouwcassette in bestaande schouw
Cassette of haard?

Het wordt vele malen als hetzelfde aanzien, maar dat is het zeker niet. Het grootste verschil zijn de afmetingen van het toestel. Waar een haard is een groot element is, is een cassette een kleiner en compact toestel. Het is ideaal geschikt om in een bestaande schouw of open haard te plaatsen. 

Minder warmte?

De typische opmerking van vele mensen is dat een inbouw minder warmte geeft dan een voorzet toestel. Wij antwoorden daarop: nee! Het gevoel zit anders. Een kachel geeft 360° warmte af, waar een inbouwcassette alles naar voor focust. 8 kW van een kachel is dezelfde 8 kW van een cassette. 
Wel belangrijk bij de installatie is de isolatie rond de cassette.

brandend hout
ventilator barbas universal
Ventilator nodig?

Bij sommige toestellen kan je kiezen om met of zonder een ventilator te werken. De toestellen geven ongeveer even veel warmte af, maar er is een betere verspreiding van de warmte.
Natuurlijk geeft een ventilator wat geluid, maar de laatste jaren is dit toch verbeterd. Bij je bezoek in de toonzaal kunnen we je dit wel demonstreren.

De keuze v/h model

is meestal afhankelijk van de inbouwmaten. Als je een bestaande schouw hebt en je kan/wil er niet aan aanpassen zullen we moeten zoeken naar het juiste model. Hierbij is bijvoorbeeld ook de positie van het rookkanaal van belang. 
We zorgen in ieder geval voor het geschikt toestel met de juiste maten en hetcorrect vermogen.

barbas unilux toestel zonder ventilator
bottom of page