top of page
falcon
Ik kies een haard!

Fantastisch! De mogelijkheden zijn enorm. Van klassiek tot modern, van gigantisch tot klein en compact. Wat jij kan kiezen zal meestal ook afhangen van het meubel dat je er zelf rond ziet.
In ieder geval, warmte en gezelligheid zijn troef.

Hoog rendement

Net zoals de houtkachel zijn de haarden geupdate tot moderne toestellen met een hoog rendement.  Je kan de toestellen open branden, maar eigenlijk zijn ze bedoeld om gesloten te branden. Als je ze open brand, zijn ze net als de oude haarden en zal veel van de warmte door de schouw gaan. 

hoxter hoog rendement
Image by Ron Urazov
Wat voor hout?

Ieder modern toestel is bedoeld voor harde houtsoorten. Deze geven voldoende warmte en branden langzaam. Ideaal voor een mooi en rustig vlammenspel. 

Zachte houtsoorten is dienen eerder om het toestel op te starten. Éénmaal het toestel op temperatuur is werk je beter met harde houtsoorten.

Afwerking v/d haard

De afwerking van de haard is net zo belangrijk als de haard zelf. Het geeft het karakter en bepaalt de uitstraling van uw leefruimte.

Even belangrijk hierin is het plaatsen van roosters. De roosters zorgen dat de warmte van de haard uit het meubel kan komen. Het zorgt er ook voor dat de ombouw mooi gekoeld blijft. Een noodzakelijk geheel dus in de afwerking van de haard

hoxter haka 89/72 houthaard haard
Haard, haard, haard

Wij werken veel met de haarden van Hoxter. Er is een grote diversiteit in de afmetingen, donkere binnenstenen en mogelijkheid tot dubbele beglazing. Het  dikker metaal en speciale deurprofiel zorgt voor een toestel van hoge kwaliteit.
Toestellen van Barbas of Bodart en Gonay zijn ook mogelijk. Hier kan je een klassieke binnenbekleding bekomen met een ventilator!

bottom of page