top of page
Image by Steven Kamenar
Tijd voor toekomst

Stoken met hout is iets die we al sinds de oudheid kennen. Het zorgde voor warmte, energie en gezelligheid. Ondertussen is er al veel veranderd, dus waarom nog stoken met hout? 
Wel, hout is biomassa, en is naast wind en zonne energie de enigste klimaatneutrale energiebron. Het heeft een invloed op de luchtkwaliteit, en net dat willen we oplossen met de Oekotube fijnstof filter.

Fijn stof...

iedere toestel die aan koolstofverbranding doet, produceert stof. Soms klein, soms groot, maar bijna altijd onzichtbaar. En daar brengt Elektrostatische precipitator of elektrische fijnstof filter verandering in. Met een lage constante elektrische lading maakt hij dat de stofdeeltjes aanladen in het rookkanaal.
Ongeveer 95% van het stof wordt zo opgevangen. Tijd dus om terug onbezorgd met hout te verwarmen

Image by Ravi Pinisetti
Hoe plaatsen?

Het toestel kan op verschillende manier geplaatst worden. Dit kan zowel bevestigd worden aan de bestaande stenen schouw of aan een dubbelwandige buis.
Vooraf wordt altijd de situatie bekeken om u een zo goed mogelijk oplossing te te bieden. Zo proberen op de dag van installatie alles zo vlot mogelijk te verlopen.

Moeilijk in gebruik?

Absoluut niet! Het toestel registreert zelf wanneer je begint te stoken. Je hoeft dus er dus zelf niet aan te denken, alles gaat automatisch. 
Het reinigen van de filter wordt uitgevoerd bij het schoorsteenvegen. Dit is meestal dus 1 x per jaar bij een correct gebruik van de houtkachel. Het toestel filtert tot 95%, maar hiervoor is wel het gebruik van droog brandhout nodig. Bij nat of slecht hout zal het rendement iets lager liggen.

Image by Michal Balog
Image by Christian Dubovan
Quanta costa? 

Heel simpel, het toestel kost 1950 € excl. BTW. Hierbij komt er dan nog eens een installatiekost die afhangt van uw woning. Dit brengt de kostprijs normaal rond de 2500-2750 incl. BTW. 
Zoals u waarschijnlijk al hebt kunnen lezen is er ook een elektrisch verbruik. Dit valt zeer goed mee en bedraagt ongeveer een 60 euro per jaar. 

bottom of page